Društvo Neretvana i prijatelja Neretve u Splitu početkom veljače među svojim članstvom organiziralo je humanitarnu akciju prikupljanja financijske pomoći za zakladu Neretvansko srce. Prilikom dvodnevnog izleta u organizaciji Hrvatske udruge Benedikt dana 05. ožujka posjetili smo i Metković te smo prikupljena sredstva uručili upraviteljici Zaklade Danijeli Raič. Zaklada će novac usmjeriti najpotrebitijim pojedincima i obiteljima iz Metkovića i okolice. Svjedoci smo velikog broja socijalno ugroženih pojedinaca i obitelji u dolini Neretve te je nažalost svakim danom ta brojka sve veća.


Također smo se upoznali s radom i djelovanjem udruge osoba s invaliditetom Prijatelj s čime nas je upoznao Ante Puljević.


Ovo je početak zajedničke suradnje sa Zakladom Neretvansko srce jer smo ih zamolili i obvezali da nam se slobodno obrate uvijek kada to bude potrebno.


Članovi  Društva Neretvana i prijatelja Neretve u Splitu uvijek se rado odazovu kada su u pitanju stvari humanitarnog karaktera te će i u  budućem djelovanju humanitarni rad i aktivnosti imati vrlo značajnu ulogu u  radu našeg Društva.

 

Društvo Neretvana i prijatelja Neretve u Splitu