U organizaciji Hrvatske udruge Benedikt i Društva Neretvana i prijatelja Neretve u Splitu, u sklopu Hrvatskog aktivističkog festivala VIDIK festa, u utorak, 14. travnja 2015.,

u pinakoteci samostana Gospe od Zdravlja u Splitu, pred oko 200-injak nazočnih, predavanje o životu i djelu o. Ante Gabrića održao je isusovac o. Mirko Nikolić, a predavanje je nazvao O. Ante Gabrić još govori prema istoimenoj knjizi koju je objavio povodom 20. godišnjice njegove smrti. Povod za održavanje ovog predavanja u Splitu je 100. godišnjica rođenja i otvaranje biskupijskog postupka za proglašenje blaženim sluge Božjega o. Ante Gabrića.

S našim čitateljima podijelit ćemo jednu od misli o. Ante Gabrića: „U 38 godina što sam proveo u Indiji, nijedan dan nisam bio nesretan. I ljudi me pitaju: je li to moguće? Ja kažem: jest! Dok živimo s Isusom, dok se s Isusom žrtvujemo, moramo biti sretni!“ Svoje predavanje o o. Anti Gabriću o. Mirko Nikolić završio je mislima kako je o. Gabrić doista gorio za Boga i duše i do kraja je izgorio. Zato je zavrijedio da bude svjetiljka postavljena na oltaru, koju će Crkva zapaliti da vječno gori i svijetli nama na poticaj.

 

Izvor:

http://metkovic-news.com