U punoj dvorani hotela Le Meridien Lav održana je još jedna Noć Neretvana i njhovih prijatelja. Tradicionalna zabava neretvana sa splitskom adresom i ove godine opravdala je očekivanja.
Zahvale idu svima koji su na bilo koji način doprinjeli odličnoj organizaciji i atmosferi.

 

Za dekoraciju i uređenje predvorja dvorane kao i svake godine zaslužan je naš vrijedni i dobri Milojko Glasović.
U glazbenom dijelu nastupali su Branko Medak i grupa Vertigo te klapa Stina iz Ploča. Za odličan neretvanski brudet zaslužna je ekipa iz Vidonja dok su neretvansku nošnju prezentirale djevojke iz KUD-a Župa Bagalović Krvavac. Uživanje u dobrim kapljicama omogućili su nam Vinarija Volarević i Vinarstvo Prović. Cjelokupni program na besprijekoran način vodila je Edita Lučić Jelić.

 

Na samom početku prigodnim riječima obratio se predsjednik Društva Neretvana i prijatelja Neretve u Splitu dr. Mihajlo Lojpur koji je pozdravio sve prisutne, svima zaželio dobru zabavu i ugodnu večer.

 

Od uvaženih gostiju možemo navesti Nina Velu, zamjenika gradonačelnika Splita, Žaklinu Marević, zamjenicu dubrovačko-neretvanskog župana, Dalibora Milana, gradonačelnika Metkovića, Maju Vrnogu, načelnicu Općine Zažablje, Alijanu Vukšić, direktoricu Turističke zajednice Grada Splita, Mišu Glavinića, regionalnog direktora Croatia Osiguranja za Dalmaciju, Tihomira Bečka, zamjenika gradonačelnika Solina, Milojka Glasovića, utemeljitelja Maratona lađa, Pavu Jerkovića, prvog predsjednika Udruge lađara Neretve, Hrvoja Marušića, predsjednika Hrvatske udruge poduzetnika i obrtnika, don Mihaela Provića, povjerenika Ureda za pastoral mladih SMN.

 

Moramo naglasiti da je bila organizirana i bogata lutrija s nagradnim fondom većim od 30 tisuća kuna, a glavna nagrada zahvaljujući klinici Svjetlost bila je lasersko uklanjanje dioptrije odnosno operacija očiju.

 

Iako su bili spriječeni nazočiti čestitke i ugodno druženje poželili su Splitsko-makarski nadbiskup mons. Marin Barišić koji je ujedno član našeg Društva te Splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban.